ΑΘΗΝΑ
23:34
|
17.05.2024
Χαρακτήρισε την Άννα Φρανκ «ανήθικη», την ώρα που με τη ανεπίσημη στήριξη του κόμματός της σχηματίζεται σήμερα κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας στέλεχος των Σουηδών Δημοκρατικών τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το ακροδεξιό κόμμα μετά από ταπεινωτικά σχόλια, που έκανε, για την Άννα Φρανκ, την έφηβη Εβραία που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν στο Άμστερνταμ πριν τη συλλάβουν και πέθανε σε ηλικία 15 ετών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram η Ρεμπέκα Φαλενκβιστ, αποκάλεσε την Άννα Φρανκ, μεταξύ άλλων, «ανήθικη», σύμφωνα με σουηδικά μέσα.

Η ανάρτηση της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από εβραϊκές ομάδες και τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Σουηδία, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτηση του το Tweeter: «Καταδικάζω έντονα αυτήν την απεχθή προσβολή, ασέβεια προς τη μνήμη της Άννας Φρανκ» αναρτώντας και στιγμιότυπο οθόνης από την ανάρτηση της Φαλενκβιστ στο Instagram που έχει πλέον διαγραφεί.

Το στέλεχος των Σουηδών Δημοκρατών, προσπάθησε να κατευνάσει τον σάλο, μέσα από κείμενο που έστειλε στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία».

«Το βιβλίο αποτελεί μια συγκινητική απεικόνιση της μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό», ανέφερε. «Η καλή Άννα, που στα πρώτα κεφάλαια μοιάζει με κάθε άλλο νεαρό κορίτσι που ζει τη ζωή του ήρεμα και βρίσκει ενδιαφέρον για τα αγόρια (το οποίο τόνισα), έρχεται σε αντίθεση με το κακό του ναζισμού. Η ιστορία μου στόχευε στο καλό και το ανθρώπινο στην Άννα, χωρίς να υποτιμώ το κακό στο οποίο υποβλήθηκε».

Η Φάλενβιστ έχει κατηγορηθεί, επίσης, πως μετά τον θρίαμβο των Σουηδών Δημοκρατών στις πρόσφατες εκλογές, εμφανίστηκε μεθυσμένη να χαιρετά κατά τους πανηγυρισμούς με το σουηδικό αντίστοιχο του γερμανικού ναζιστικού χαιρετισμού Sieg Heil. 

Οι Σουηδοί Δημοκράτες ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1980 από άτομα που δραστηριοποιήθηκαν σε δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των νεοναζί. Το κόμμα αναδείχθηκε ως το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδίας στις εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εντωμεταξύ, ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον αναμένεται, σήμερα, να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να αναδειχθεί και τυπικά νέος πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Οι Μετριοπαθείς θα σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους και θα συνεργαστούν στενά, αν και ανεπίσημα, με το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα