ΑΘΗΝΑ
03:32
|
03.07.2024
Με είκοσι μπουκάλια καλής ρωσικής βότκας φαίνεται πως αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα σε Πούτιν και Μπερλουσκόνι, υποστηρίζει ο αρχηγός του «Φόρτζα Ιτάλια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορείτε να μείνετε ήσυχοι! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμιρ Πούτιν μετά τα 20 μπουκάλια βότκα που του δώρισε ο Ρώσος ηγέτης για τα γενέθλιά του τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Όλα αυτά, και άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται σε ηχογράφηση του πρακτορείου ειδήσεων Lapresse, όπου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακούγεται να συνομιλεί με βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, και να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

desc img

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός εμμέσως παραδέχεται πως έχει προβληματισμούς και ενστάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο προτιμά να μην επεκταθεί αρκούμενος να διατυπώσει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Κοριέρε ντελά Σέρα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο και τον πόλεμο στην Ουκρανία:

«Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, διότι παρέχουμε χρήματα και όπλα στην Ουκρανία. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, διότι αν φτάσει στον Τύπο θα γίνει χαμός, αλλά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος. Αποκατάστησα τις σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν: για τα γενέθλιά μου, θέλησε να μου στείλει 20 μπουκάλια βότκα μαζί με μια γλυκύτατη επιστολή. Εγώ του απάντησα με μπουκάλια κρασιού Λαμπρούσκο και μια εξίσου γλυκιά επιστολή».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του στις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι δηλώσεις του, τις οποίες το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια χαρακτήρισε νωρίτερα «γεγονός του παρελθόντος», σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, μπορεί να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την Τζόρτζια Μελόνι.

Πιθανώς η ηχογράφηση της συγκεκριμένης στιχομυθίας να μην έγινε εντελώς…τυχαία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Είμαι πεπεισμένος μεταρρυθμιστής

Κοζάνη: Άνδρας έδεσε το σκυλί του σε φορτηγάκι και το έσερνε στο χωριό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα