ΑΘΗΝΑ
00:53
|
20.05.2024
Ο Κουλέμπα επανέλαβε το αίτημα προμήθειας οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ, το οποίο μέχρι στιγμής απορρίπτεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμιτρό Κουλέμπα, δήλωσε σήμερα πως καταθέτει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόταση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη. Η πρότασή του αυτή έρχεται μετά τη χρήση εκ μέρους της Ρωσίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία το Κίεβο υποστηρίζει ότι είναι ιρανικής κατασκευής.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, τα drone – «καμικάζι», τα οποία χτύπησαν εχθές το Κίεβο, ήταν τα ιρανικής κατασκευής Shahed-136, ωστόσο το Ιράν αρνείται το ότι προμήθευσε τη Ρωσία με τέτοια drones.

Ο Κουλέμπα δήλωσε βέβαιος για την προέλευση των drones και έτοιμος να προσκομίσει «μια τσάντα αποδείξεις», στα ευρωπαϊκά κράτη, που έχουν τυχόν αμφιβολίες.

«Η Τεχεράνη φέρει την πλήρη ευθύνη για την καταστροφή των σχέσεών της με την Ουκρανία», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Κουλέμπα. «Καταθέτω στον πρόεδρο της Ουκρανίας πρόταση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν».

Ο Κουλέμπα επανέλαβε ότι το Κίεβο θα στείλει ένα επίσημο αίτημα στο Ισραήλ, προκειμένου να ζητήσει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια άμεση νέα απάντηση από το Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ είπε στο εθνικής εμβέλειας ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού πως η ισραηλινή «υποστήριξη προς την Ουκρανία, δεν περιλαμβάνει οπλικά συστήματα και οπλισμό και δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτή τη θέση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα