ΑΘΗΝΑ
10:50
|
06.05.2024
Οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν «διαφορετική στρατηγική» διότι δεν επιδιώκονται πλέον γοργοί ρυθμοί προέλασης, τόνισε ο νέος διοικητής Σουροβίκιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ουκρανοί μετρούν καθημερινά απώλειες που κυμαίνονται από 600 ως 1.000 νεκρούς και τραυματίες αλλά η κατάσταση στα σύνορα είναι τεταμένη δήλωσε απόψε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν.

Ο Σουροβίκιν ανέφερε πως πλέον οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν «διαφορετική στρατηγική» διότι δεν επιδιώκονται γοργοί ρυθμοί προέλασης. «Προστατεύουμε κάθε στρατιώτη και μεθοδικά «αλέθουμε» τον εχθρό» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος στρατηγός, υποστηρίζοντας πως πλέον όχι μόνο ελαχιστοποιούνται οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, εκτιμώντας πως τα θύματα μειώνονται σημαντικά.

Ο Σουροβίκιν πρόσθεσε επίσης ότι η ρωσική ομάδα στρατευμάτων αύξησε τη δύναμή της, δημιουργώντας εφεδρείες και χτίζοντας την άμυνά της σε ολόκληρη τη «γραμμή επαφής».

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει την πόλη της Χερσώνας, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, τονίζοντας πως «ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει πάνω απ’ όλα την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» από την πόλη όπου τα ουκρανικά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών «απειλούν άμεσα τη ζωή των κατοίκων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα