ΑΘΗΝΑ
17:25
|
27.04.2024
Οι ΗΠΑ επικαλούνται μεταξύ άλλων και «απειλές που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις ή αντιπάλους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά όπλα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράθυρο για νέα προγράμματα βιολογικών όπλων με αφορμή την αντιμετώπιση «βιολογικών απειλών» και την προετοιμασία για την επόμενη πανδημία στις ΗΠΑ, στο φόντο των πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19 ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε τρία έγγραφα που αφορούν την λεγόμενη «βιο-άμυνα» και στοχεύουν στον καθορισμό της στρατηγικής και την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα εφαρμοστεί την επόμενη φορά που ένας ιός εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ.

Στο κείμενο της «Εθνικής Στρατηγικής Βιοάμυνας» που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος αναφέρεται μεταξύ άλλων πως οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν «την κατά λάθος έκλυση βιολογικών παραγόντων και τις απειλές που προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις ή αντιπάλους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά όπλα».

Σε χαρακτηριστικό απόσπασμα σχετικής ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου αναφέρεται πως οι ΗΠΑ «πρέπει  να προετοιμαστούν για επιδημίες οιασδήποτε πηγής, είτε συμβούν φυσικά, είτε από ατύχημα, είτε εσκεμμένα. Η αστικοποίηση, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον αυξάνουν τον ρίσκο μίας επιδημίας». Σε επόμενο σημείο αναφέρεται πως η συνήθης πρακτική ως τώρα «κατά της ανάπτυξης και χρήσης βιολογικών όπλων συνιστά πρόκληση από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες εδώ και αρκετές δεκαετίες». Ζητά δε από το κογκρέσο επιπλέον 88 δις. δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να θωρακίσει την «βιο-άμυνα» και να αυξήσει την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μίας νέας πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα