ΑΘΗΝΑ
10:50
|
26.04.2024
Η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την απόλυση του Κουάσι Κουάρτενγκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λιζ Τρας πέτυχε το ρεκόρ χειρότερου δημοσκοπικού αποτελέσματος στη Μ. Βρετανία.

Η έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov αμέσως μετά την απόλυση του Κουάσι Κουάρτενγκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα, έδειξε πως το 80% των ερωτηθέντων Βρετανών έχει αρνητική άποψη για την πρωθυπουργό της χώρας, ενώ μόλις το 10% τη βλέπει θετικά.

Το -70% που κατέγραψε η δημοφιλία της Τρας αποτελεί το χαμηλό ρεκόρ των δημοσκοπήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από την YouGov στα 20 χρόνια της λειτουργίας της.

Συγκριτικά με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα, η δημοφιλία της Τρας κατέγραψε πτώση της τάξης του 14%. Η Τρας βρίσκεται στην πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας για μόλις 6 εβδομάδες.

Η δημοφιλία της Τρας ανάμεσα στους ψηφοφόρους των Συντηρητικών είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ελάχιστα υψηλότερη από αυτή που έχει στο συνολικό εκλογικό σώμα. Το 71% των ψηφοφόρων των Τόρις δεν έχουν θετική άποψη για την Λιζ Τρας και μόνο το 20% έχει θετική γνώμη.

Το χειρότερο δημοσκοπικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ποτέ ο Μπόρις Τζόνσον ήταν αυτό του -53%, λίγο πριν να αναγκαστεί να παραιτηθεί. Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Τζόνσον καταγράφει -36%.

Ο ηττηθείς διεκδικητής της θέσης της Τρας στην ηγεσία των Συντηρητικών, Ρίσι Σούνακ, καταγράφει -18%.

Η κατάρρευση της δημοφιλίας της Τρας έχει συμπαρασύρει και συνολικά το Συντηρητικό κόμμα. Δημοσκόπηση της ElectoralCalculus που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, προβλέπει ότι εάν σήμερα γίνονταν εκλογές, οι Τόρις δε θα κατάφερναν να βρεθούν καν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) θα κατάφερνε να εξασφαλίσει 4 περισσότερες έδρες από τους Συντηρητικούς. Από τους 365 βουλευτές που εξέλεξαν οι Τόρις στις εκλογές του 2019, η δημοσκόπηση προβλέπει ότι σήμερα θα εξέλεγαν μόλις 48. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Εργατικοί θα κατακτούσαν 507 έδρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα