ΑΘΗΝΑ
17:01
|
26.04.2024
Ο Έλληνας Υπ.Εξ. αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα και άλλους ανώτατους αξιωματούχους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα αναχωρήσει για το Κίεβο σήμερα το απόγευμα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα και άλλους ανώτατους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ουκρανία μετά την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη, που όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Υπ.Εξ., είναι «άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό».

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Για λόγους ασφαλείας, λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα