ΑΘΗΝΑ
04:35
|
26.06.2024
Η Χαμάς έκανε λόγο για «ιστορική συνάντηση» που επισφραγίζει την αποκατάσταση σχέσεων μετά από μία 10ετία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μέρες μετά την ενδοπαλαιστινιακή διακήρυξη συμφιλίωσης στο Αλγέρι που επιβεβαίωσε την θέληση συνεργασίας και συνεννόησης ανάμεσα στην ισλαμική Χαμάς και το κόμμα Φατάχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, πολυμελής αντιπροσωπεία της Χαμάς μετέβη σήμερα στη Δαμασκό συναντώντας (πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία) τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

Μετά την συνάντηση ο Χαλίλ αλ Χάγια, επικεφαλής της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με άλλες αραβικές χώρες, είπε πως πρόκειται για μία «σημαντική μέρα…δόξας» λόγω της αποκατάστασης της παρουσίας της οργάνωσης στη Συρία. «Αποκαθιστούμε τις σχέσεις μας με πίστη, με ομοφωνία και ενότητα και με την κατανόηση των συμμάχων της Χαμάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο τότε επικεφαλής της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάλ, έφυγε από τη Δαμασκό το 2012 και εγκαταστάθηκε στο Κατάρ.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Δαμασκό πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες αφού η οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη συριακή κυβέρνηση «υπό το φως των γρήγορων περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων που συνδέονται με τον σκοπό μας», μια έμμεση αναφορά στην εξομάλυνση των σχέσεων χωρών της περιοχής με το Ισραήλ.

Η αποκατάσταση των σχέσεων Χαμάς και Άσαντ έγινε με τη μεσολάβηση του Ιράν και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα