ΑΘΗΝΑ
02:25
|
19.04.2024
«Φύγε εσύ! Έλα εσύ!» φαίνεται να είναι η βασική «συνταγή» της κυβέρνησης της Τρας. Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση υπουργού σε λιγότερο από μία βδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου διορίστηκε απόψε ο Γκραντ Σαπς που είχε διατελέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον υπουργός Μεταφορών.

Η ως πρότινος υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν είναι η δεύτερη υπουργός της νέας κυβέρνησης που παραιτείται μετά από εκείνη του Κουάζι Κουάρτεγκ την περασμένη Παρασκευή λόγω του αμφιλεγόμενου οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε με βασικά χαρακτηριστικά την μείωση της φορολογίας στους πολύ πλούσιους και τις μεγάλες εταιρίες και αύξηση του κρατικού δανεισμού.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Μπρέιβερμαν από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε τον διάδοχό της στο υπουργείο Εσωτερικών, μολονότι η συγκεκριμένη επιλογή προκάλεσε δυσμενείς αντιδράσεις σε αρκετούς Βρετανούς λόγω της άκαμπτης στάσης που είχε τηρήσει πρόσφατα απέναντι στα συνδικάτα απεργών στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας υποτίθεται πάντως πως στέλνει ένα εσωκομματικό «μήνυμα ενότητας» επειδή ο Γκραντ Σαπς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα