ΑΘΗΝΑ
04:20
|
25.04.2024
Η Ρωσία αναμένει μεγάλη επίθεση του ουκρανικού στρατού στη Χερσώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε, σήμερα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις περιοχές Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Ο Πούτιν ανέφερε πως σε όλες αυτές τις περιοχές, στρατιωτικός νόμος ίσχυε και πριν την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Τώρα, πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το ήδη ισχύον καθεστώς στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε να αναγνωρίσει την επιλογή των κατοίκων αυτών των περιοχών και απορρίπτει κάθε πρόταση για διαπραγματεύσεις. «Οι νεοναζί χρησιμοποιούν ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους: δολιοφθορές σε βιοποριστικές εγκαταστάσεις, δολοφονίες εκπροσώπων των τοπικών αρχών», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, ο στρατιωτικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναπτύσσουν δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση και πως τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για να την αποκρούσουν, ενώ για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής αποφασίστηκε η μετακίνησή τους στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», Σεργκέι Σουροβίκιν είπε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Ρωσία, το Κίεβο προετοιμάζει μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Κακόβσκαγια, καθώς και εκτεταμένο βομβαρδισμό της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκρούσει με επιτυχία όλες τις τελευταίες επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Όπως αναφέρουν, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τις πόλεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας οβιδοβόλα των 155mm. Σύμφωνα με τους Ρώσους, και αυτές οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού αποτυγχάνουν, ενώ συνοδεύονται από μεγάλες απώλειες.

(Πηγή: Ria Novosti)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα