ΑΘΗΝΑ
02:28
|
19.04.2024
Δένδιας και Κουλέμπα υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δένδιας και Κουλέμπα υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη θέση πως η Ελλάδα στηρίζει ακλόνητα την Ουκρανία και καταδίκασε τα πρόσφατα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο.

Αναφέρεται πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγιο, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, όταν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήχησαν σειρήνες.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε λουλούδια στο «μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας» στο Κίεβο.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα, τον πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης Μίκολα Τροφιμένκο και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια. Ο Νίκος Δένδιας καταδίκασε τον αναθεωρητισμό και ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και ομογενών από την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα