ΑΘΗΝΑ
05:43
|
29.06.2024
Φτωχότερα και λιγότερα γεύματα καταναλώνουν οι Βρετανοί, σύμφωνα με έρευνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά αναγκάζονται να παραλείψουν γεύματα ή να αγοράσουν φθηνότερα τρόφιμα, λόγω του αυξανόμενου κόστους των βασικών προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού οργανισμού συνηγόρου καταναλωτή Which?

Περισσότεροι από 8 στους 10 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο (85%) αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής. ανακοίνωσε το Which? την Πέμπτη. Ο δημοφιλέστερος τρόπος αντιμετώπισης του πληθωρισμού είναι η αναζήτηση διαφημιστικών προσφορών, κάτι που ανέφεραν ότι κάνουν περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ερωτηθέντων.

Συνολικά, το 50% δήλωσε ότι στράφηκε σε φθηνότερα προϊόντα, τα οποία δεν αγόραζε στο παρελθόν. Περίπου ένας στους πέντε είπε ότι είχε αρχίσει να αγοράζει περισσότερα κατεψυγμένα (18%) και τρόφιμα έτοιμα για το φούρνο μικροκυμάτων (5%).

Από αυτούς που δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, σχεδόν όλοι (99%) δήλωσαν ότι εξοικονομούν χρήματα από το φαγητό, ενώ οι μισοί (50%) ανέφεραν ότι παραλείπουν εντελώς κάποια γεύματα. Το ίδιο ισχύει για πάνω από το ένα τέταρτο (26%) όσων περιέγραψαν την οικονομική τους κατάσταση ως «αρκετά δύσκολη» και για το 12% επί του συνόλου των ερωτηθέντων.

Σχεδόν οι μισοί (47%) από αυτούς που δήλωσαν ότι ζουν άνετα δήλωσαν ότι προσπαθούν και εκείνοι να εξοικονομήσουν χρήματα από το φαγητό.

«Ο καταστροφικός αντίκτυπος της κρίσης του κόστους ζωής οδηγεί, ανησυχητικά, εκατομμύρια ανθρώπους να παραλείπουν γεύματα ή να αγωνίζονται να βάλουν υγιεινά γεύματα στο τραπέζι», δήλωσε η Sue Davies, επικεφαλής των δικαιωμάτων των καταναλωτών και της πολιτικής τροφίμων του Which?.

Η έκθεση βασίστηκε σε μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη από τη Yonder και στην οποία συμμετείχαν 2.791 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα της οποίας σταθμίστηκαν ούτως ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο της χώρας.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 10,1% τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η αύξηση των τιμών των τροφίμων είχε τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτή την αύξηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα