ΑΘΗΝΑ
07:48
|
28.06.2024
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι εννέα αστυνομικοί που συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι εννέα αστυνομικοί που συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, οι εννέα ένστολοι εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση, που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος των εννέα αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί 14 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από το 2020. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 7 αστυνομικοί, υπηρετούντες σε Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 123 άτομα, μεταξύ των οποίων και άλλοι 2 ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να πραγματοποίησε περισσότερες από 1.700 διευκολύνσεις παράνομης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών με χρηματικά κέρδη περίπου 680.000 ευρώ. Στις έρευνες που έγιναν οι «αδιάφθοροι» κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 463.000 ευρώ, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, 511 πακέτα τσιγάρων και 17 πακέτα καπνού χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, 2 διαβατήρια επί των οποίων είχε βεβαιωθεί ψευδώς η είσοδος-έξοδος αλλοδαπών προς και από την ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος των εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψίας υπαλλήλου, δωροδοκίας υπαλλήλου, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, παράβασης καθήκοντος και των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του Κώδικα Μετανάστευσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και των όπλων.

Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση σχετίζονται και με υπόθεση διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσβολές, χολή και… αφασία στο πρώτο ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ (video)

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες των Προσφυγικών

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες μετά τις 13:00

Στις κάλπες σήμερα οι Ιρανοί για εκλογή Προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα