ΑΘΗΝΑ
02:22
|
28.04.2024
Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι οποιοδήποτε μελλοντικό ανώτατο όριο τιμής φυσικού αερίου της Ε.Ε. δεν θα ισχύει για την Ουγγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι επιτεύχθηκε συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ότι οποιοδήποτε μελλοντικό ανώτατο όριο τιμής φυσικού αερίου της Ε.Ε. δεν θα ισχύει για μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας φυσικού αερίου όπως η 15ετής συμφωνία που έχει η Ουγγαρία με τη ρωσική Gazprom.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι «Λάβαμε μια εξαίρεση από το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια εφοδιασμού της Ουγγαρίας με φυσικό αέριο».

Είπε επίσης ότι ακόμη και αν υπάρξει κοινή προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη «δεν θα είναι υποχρεωτική για την Ουγγαρία».

Ο Όρμπαν είπε ότι «ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η τιμή της ενέργειας στη χώρα είναι να αφήσουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές» για να «ευνοήσουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. έχουν υποσχεθεί «επείγοντα» μέτρα για παρέμβαση στην αγορά ενέργειας υποστηρίζοντας προτάσεις από τις Βρυξέλλες, όπως η υποχρεωτική κοινή αγορά τουλάχιστον 15% των αποθεμάτων και το ευέλικτο όριο για την τιμή των αγορών φυσικού αερίου, κάτι για το οποίο η Ουγγαρία έχει εναντιωθεί επανειλημμένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα