ΑΘΗΝΑ
00:35
|
17.06.2024
Η εκλογική επιτροπή του Πακιστάν, έκρινε ένοχο τον πρώην πρωθυπουργό για «πρακτικές διαφθοράς» και τον απέκλεισε από το δικαίωμα να είναι μέλος του κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκλογική επιτροπή του Πακιστάν, με ομόφωνη απόφαση, έκρινε ένοχο τον πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν για «πρακτικές διαφθοράς» και τον απέκλεισε από το δικαίωμα να είναι μέλος του κοινοβουλίου.

Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Tehreek-e-Insaf (PTI), απέρριψε αμέσως την απόφαση, αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία της επιτροπής να εκδώσει μια τέτοια ετυμηγορία, προειδοποίησε ότι θα καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ και κάλεσε τους υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους.

Η υπόθεση εναντίον του Ιμράν Χαν κατατέθηκε τον Αύγουστο από ένα μέλος του Πακιστανικού Μουσουλμανικού Συνδέσμου Nawaz (PMLN), που υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε αγοράσει δώρα ξένων αξιωματούχων, από το κρατικό αποθετήριο δώρων, τα οποία πούλησε, αλλά δεν το αποκάλυψε τα περιουσιακά του στοιχεία στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν στην επιτροπή.

Το αποθετήριο δώρων είναι ένα κυβερνητικό τμήμα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970, το οποίο αποθηκεύει δώρα που δίνονται σε ηγεμόνες, βουλευτές, κυβερνητικούς αξιωματούχους και λειτουργούς από αρχηγούς κρατών και άλλους ξένους αξιωματούχους.

Οι κανόνες του αποθετηρίου ορίζουν ότι όλα τα δώρα πρέπει να υποβάλλονται στο τμήμα. Ωστόσο, μπορούν αργότερα να αγοραστούν. Αν και η πώληση των δώρων δεν είναι αυστηρά παράνομη, πολλοί τη θεωρούν ηθικό λάθος. Το πρόβλημα, ωστόσο, φαίνεται να έγκειται στο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν δήλωσε τα έσοδα στις περιουσιακές του δηλώσεις

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία, ο επικεφαλής του PTI Φαουάντ Τσάουντρι, χαρακτήρισε την απόφαση της επιτροπής «ντροπιαστική» και «χαστούκι στο πρόσωπο» του λαού του Πακιστάν.

«Αυτή η ετυμηγορία δεν αποτελεί επίθεση μόνο στον Ιμράν Καν. Είναι μια επίθεση στο σύνταγμα του Πακιστάν και στο λαό του», είπε.

Ο Χαν, ο οποίος απομακρύνθηκε από το αξίωμά του τον Απρίλιο μετά από πρόταση μομφής, κατηγόρησε την επιτροπή για μεροληψία και τον επικεφαλής της, Σικαντάρ Σουλτάν Ράτζα, για προκατάληψη εναντίον του ίδιου και του κόμματός του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Σκληρή κριτική Κακλαμάνη προς την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα