ΑΘΗΝΑ
22:47
|
16.04.2024
«Θα είμαι υποψήφια για να γίνω ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος και η πρωθυπουργός σας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο, Πένι Μόρντοντ ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία της να αντικαταστήσει την Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία. Η Μόρντροντ έγινε έτσι η πρώτη βουλευτής των Συντηρητικών που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της.

Πρώην υπουργός Άμυνας, η Μόρντοντ υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχασε οριακά την πρόκρισή της στην τελική δυάδα των υποψηφίων στην τελευταία αναμέτρηση για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Η Μόρντοντ κέρδισε επαίνους για τις επιδόσεις της στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, όταν υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ενώ ανακοινωνόταν η απόσυρση των περισσότερων από τις πολιτικές που είχαν ανακοινωθεί.

Ένας βουλευτής δήλωσε ότι η Μόρντοντ έχει «ευρεία απήχηση», αναφερόμενος στην ικανότητά της να βρίσκει φίλους σε διαφορετικές πτέρυγες του κόμματος.

Η Μόρντοντ, 49 ετών, κράτησε αποστάσεις κατά την περίοδο που ο Μπόρις Τζόνσον ηγείτο του κόμματος και της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα είμαι υποψήφια για να γίνω ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος και η πρωθυπουργός σας – για να ενώσουμε τη χώρα μας, να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας και να κερδίσουμε τις επόμενες Γενικές Εκλογές», έγραψε η Μόρντοντ στο Twitter.

«Με ενθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν μια νέα αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και ηγεσία για το εθνικό συμφέρον».

Στοιχηματικές εταιρίες τοποθετούν την Μόρντοντ στην τρίτη θέση, πίσω από τους Ρίσι Σούνακ και Τζόνσον, οι οποίοι επίσης αναμένεται να μπουν στην κούρσα για τη διαδοχή της Τρας.

Υπό την πρωθυπουργία της Τρας, η Μόρντοντ διορίστηκε πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, και από τη θέση αυτή προήδρευσε της επίσημης ανακοίνωσης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ και της ανακήρυξης του Καρόλου ως βασιλιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα