ΑΘΗΝΑ
04:48
|
19.04.2024
Μπορεί πολλοί/ες να έχουν ξεχάσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ωστόσο, εκείνος υποτίθεται ότι εξακολουθεί να είναι ο υποτιθέμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί πολλοί/ες να έχουν ξεχάσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ωστόσο, εκείνος υποτίθεται ότι εξακολουθεί να είναι ο υποτιθέμενος πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times, τα κόμματα της (αμερικανικής) αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας εξετάζουν το ενδεχόμενο διάλυσης της προσωρινής κυβέρνησης της χώρας υπό την ηγεσία του Χουάν Γκουαϊδό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτερου στελέχους της συμμαχίας της αντιπολίτευσης που επικαλούνται οι Financial Times, τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας United Platform υποστηρίζουν τη διάλυση της «κυβέρνησης», που στήθηκε το 2019 για να αμφισβητήσει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Εκπρόσωπος του Γκουαϊδό, ωστόσο, ανέφερε στη Financial Times ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διατήρηση ή μη της προσωρινής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, τα 10 κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν εκλογές τον Ιούνιο του 2023 προκειμένου να επιλέξουν έναν ενιαίο προεδρικό υποψήφιο. Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2024.

Ο Γκουαϊδό και οι σύμμαχοί του εξακολουθούν να κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο πως διέπραξε νοθεία κατά την επανεκλογή του το 2018.

Πληροφορίες που θέλουν τον Γκουαϊδό να έχει βρει ήδη άλλη υποτιθέμενη δουλειά παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να παρατεθούν:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα