ΑΘΗΝΑ
12:55
|
18.07.2024
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, πλην του πρωθυπουργού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποκλοπών, με την παραδοξότητα της συζήτησης να προκαλεί σκέψεις, καθώς η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να συζητήσει επί ενός πορίσματος το οποίο, ως γνωστόν, έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο».

Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής έχει ήδη συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, που αναμένεται και σήμερα να επαναληφθούν.Σημειώνεται ότι κάποιες σκέψεις για ενεργοποίηση, με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας, εκείνων των διατάξεων του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής να είναι κεκλεισμένων των θυρών η σημερινή συνεδρίαση, επελέγη να μην υλοποιηθούν.

Η συζήτηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην Ολομέλεια με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων θα οργανωθεί σε τέσσερις κύκλους ομιλητών. Ο πρώτος κύκλος με τους έξι εισηγητές, ενώ οι τρεις επόμενοι θα είναι 12μελείς και θα απαρτίζονται από πέντε βουλευτές ομιλητές της Ν.Δ., τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Με την έναρξη της συνεδρίασης,ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε τα κόμματα να μπορούν να καταθέσουν στα Πρακτικά τις πορισματικές τους εκθέσεις, καλώντας και την πλειοψηφία να πράξει το ίδιο και να μην καλύπτεται πίσω από τη μυστικότητα που η ίδια επέβαλε. Ο προεδρεύων Α´Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, είπε ότι τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τα πορίσματά τους στα Πρακτικά, με δική τους, όμως,ευθύνη.

Στην κυρίως ομιλία του, ο κ.Τζανακόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο να μην είναι παρόντες στη συζήτηση εκπρόσωποι του Μαξίμου και η κυβέρνηση να εκπροσωπείται μόνον από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται στα υπουργικά έδρανα από το υπουργείο Δικαιοσύνης – όπως συνέβη και την ημέρα που συζητήθηκε η πρόταση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «αδειάζει» με 1.000€ τον Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός… χειροκροτεί

Κένυα: Απαγόρευση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ναϊρόμπι

Προκλητική επίσκεψη Μπεν-Γκβιρ στο τέμενος Αλ-Άκσα: «Να συνεχιστεί ο πόλεμος»

Γαλλία: Εκλογή προέδρου της Εθνοσυνεύλευσης εν μέσω πολιτικού αδιεξόδου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα