ΑΘΗΝΑ
20:17
|
01.05.2024
Ο πρόεδρος της Αλγερίας δήλωσε πως ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας δε θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής έπειτα από σύσταση των γιατρών του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρίγκιπας διάδοχος και πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεν θα παραστεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Αλγερία καθώς οι γιατροί του του συνέστησαν να αποφύγει τα ταξίδια, όπως ανακοίνωσε η αλγερινή προεδρία.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, δήλωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος «ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην αραβική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Αλγέρι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών που τον συμβουλεύουν να μην ταξιδέψει, όπως μετέδωσε η Υπηρεσία Τύπου της Αλγερίας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε πως η κλήση μεταξύ του Τεμπούν και του μπιν Σαλμάν επικεντρώθηκε στις «πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο αδερφικών χωρών» και στην πιθανή συνεργασία τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις συστάσεις των γιατρών.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που ιδρύθηκε το 1945, εκπροσωπεί 22 έθνη σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα