ΑΘΗΝΑ
01:09
|
02.05.2024
Ανώτατος αξιωματούχος της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε πως η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και έχει υποβάλει τα έγγραφα επικύρωσης στην Εθνοσυνέλευση της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Γκεργκελί Γκουλιάς.

Ο Γκουλιάς, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ ώστε η συμμαχία να συμπεριλαμβάνει τις δύο σκανδιναβικές χώρες θα επικυρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ερωτηθείς εάν το ΝΑΤΟ θα γινόταν ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Γκουλιάς απάντησε ότι το ελπίζει. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εάν η επέκταση είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας της Ουγγαρίας, αλλά είπε ότι αυτό είναι δεν είναι πλέον σχετικό.

Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, μια διαδικασία που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, δήλωσε την Πέμπτη στον ειδησεογραφικό ιστότοπο POLITICO ότι δεν αναμένει από την Ουγγαρία και την Τουρκία να εμποδίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ, αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους καθυστέρησης της ένταξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα