ΑΘΗΝΑ
23:48
|
02.05.2024
Η Google αρνείται ότι «φίλτραρε» ως ανεπιθύμητα τα email του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή (RNC) κατέθεσε μήνυση κατά της Google την Παρασκευή, κατηγορώντας τον τεχνολογικό γίγαντα ότι φέρεται να έστελνε τα email του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απευθείας στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων των χρηστών.

Η Google κάνει «διακρίσεις» κατά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος λόγω της «πολιτικής του σχέσης και των απόψεών του», αναφέρει το κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

«Η Google έχει αποστείλει εκατομμύρια από τα ομαδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής σε πιθανούς δωρητές και υποστηρικτές στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, κατά τη διάρκεια κρίσιμων στιγμών για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές και για την οικοδόμηση κοινότητας», αναφέρεται στην αγωγή.

Αυτό το «πνίξιμο» της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους έχει ξεκινήσει τους τελευταίους δέκα μήνες, ισχυρίζονται οι Ρεπουμπλικανοί. Αυτό δε συνέβαινε αδιάλειπτα, αφού στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας κατέληγαν μόνο τα mail που αποστέλλονταν στο τέλος του κάθε μήνα, χρονική στιγμή κατά την οποία «ιστορικά η συγκέντρωση χρημάτων της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής είναι πιο επιτυχημένη», υποστηρίζει το κείμενο της αγωγής.

Το κόμμα υποστηρίζει ότι οι εικαζόμενες ενέργειες της Google του κόστισαν 75.000 δολάρια σε χαμένες δωρεές και θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιθανές μακροπρόθεσμες απώλειες που θα ανέρχονται «σε εκατομμύρια δολάρια».

Η Google απέρριψε τις κατηγορίες του κόμματος, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Χοσέ Καστανέντα να αφήνει να εννοηθεί ότι ευθύνονται οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, απλά δεν φιλτράρουμε τα email με βάση πολιτικές πεποιθήσεις. Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες των χρηστών», είπε ο Καστανέντα στο Reuters.

Η Google παρέχει «εκπαίδευση και κατευθυντήριες γραμμές σε καμπάνιες» σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημά του Gmail, είπε, προσθέτοντας ότι πρόσφατα ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για πολιτικούς αποστολείς για να τους βοηθήσει να παρακάμψουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Εξοικειωμένη με το θέμα πηγή ανέφερε στο The Verge την περασμένη εβδομάδα ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα «δεν έχει ενταχθεί ούτε καν έχει υποβάλει αίτηση» για το πιλοτικό πρόγραμμα της Google.

Η μήνυση κατατέθηκε λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στις οποίες αναμένεται νίκη των Ρεπουμπλικανών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα