ΑΘΗΝΑ
13:01
|
03.05.2024
Δεν είναι σαφές πάντως τι ακριβώς εμπόδισε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να επικοινωνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτειρκών Άντονι Μπλίνκεν εκφράζοντα την «εκτίμηση» των ΗΠΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως σημαντικός σύμμαχος και εταίρος στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, «συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο δεν έγινε σαφής τι ακριβώς συζήτησαν για την «Ανατολική Μεσόγειο» ή εάν στο πλαίσιο αυτής της θεματικής έθιξαν αφενός τις τουρκικές κλιμακούμενες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, αφετέρου τα νέα δεδομένα που προκαλεί στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής η συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών που υπογράφεται την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί και η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ…

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε νωρίτερα στον «εποικοδομητικό διάλογο» που είχε με τον Αμερικανό υπουργό, υποστηρίζοντας πως συζήτησαν κυρίως  περί του «στενότερου συντονισμού» Ελλάδος και Αμερικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προκειμένου «να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία» ώστε «να αμυνθεί» στον πόλεμο με την Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα