ΑΘΗΝΑ
11:49
|
02.05.2024
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών διέψευσε πως η χώρα του έχει πωλήσει drones στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ετοιμότητα του Ιράν να συζητήσει τις κατηγορίες δυτικών χωρών για τη χρήση ιρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε απόψε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ιρανός υπουργός στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ειδησεογραφικών Πρακτορείων Ασίας-Ειρηνικού (ΟΑΝΑ) στην Τεχεράνη, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Δεν έχουμε πουλήσει και δεν θα πουλήσουμε οιαδήποτε όπλα και drones για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ Ιράν και Ρωσίας θα συνεχιστεί χωρίς να σχετιστεί με ο,τιδήποτε αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως Μόσχα και Τεχεράνη έχουν πολυσχιδή συνεργασία συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της άμυνας, προσθέτοντας:

«Και έχουμε πάρει όπλα από την Ρωσία και έχουμε δώσει όπλα στη Ρωσία στο παρελθόν αλλά όχι κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Αναφερόμενος στις τελευταίες συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολαχιάν πρόσθεσε: «Του είπα ότι είμαστε έτοιμοι ώστε μία ομάδα Ιρανών και Ουκρανών στρατιωτικών ειδημόνων να εξετάσει τις κατηγορίες για τη χρήση ιρανικών drones στον ουκρανικό πόλεμο».

Ιράν και Ρωσία διαψεύδουν κατηγορηματικά τις δυτικές κατηγορίες για παροχή ιρανικών drones  στον πόλεμο στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς τες «αβάσιμες».

Πριν μερικές βδομάδες, ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Πολωνό ομόλογό του, εξέφρασε την αντίθεση της χώρας του στον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας πως είναι έτοιμος να διαθέσει «κάθε μέσο», συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών για να τερματιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα