ΑΘΗΝΑ
12:52
|
19.05.2024
Κόστισαν, τελικά, στον Βασίλι Ντίντσου οι δηλώσεις πως το Κίεβο πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό της χώρας, ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Βασίλι Ντίντσου, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του ότι η Ουκρανία χρειάζεται διεθνείς συμμάχους προκειμένου να διαπραγματευτεί εγγυήσεις ασφάλειας και ειρήνης με τη Ρωσία, που προκάλεσαν την οργή του προέδρου της χώρας Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις και των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας, που μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, αναφέροντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της χώρας που έχει και τον ρόλο του ανώτατου διοικητή το στρατού ξηράς της χώρας, αρνούμενος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι ότι κανείς δεν του ζήτησε να παραιτηθεί και ότι δεν είχε καμία συγκεκριμένη μομφή από τον πρόεδρο της χώρας.

«Νομίζω ότι η αποχώρησή μου από τη θέση είναι απαραίτητη για να μην βλάψουμε αποφάσεις και προγράμματα που απαιτούν συμπαγή ηγεσία και να μην μπλοκάρουμε μια σειρά από έργα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη βέλτιστη λειτουργία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ρουμανικού Στρατού», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και η μόνη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει η Ουκρανία, η μόνη ευκαιρία για ειρήνη μπορεί να είναι η διαπραγμάτευση με τη Ρωσία. Φυσικά, είναι μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση, αλλά όλε οι χώρες του κόσμου, το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαπραγματευτούν για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας και μια ασφαλή ειρήνη με τη Ρωσία. Η Ουκρανία από μόνη της δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, επειδή για την πολιτική τάξη στην Ουκρανία, αυτή τη στιγμή, θα ήταν καθαρή αυτοκτονία μια άδικη απώλεια εδαφών», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός, ο οποίος μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα