ΑΘΗΝΑ
15:47
|
28.04.2024
Μια πρωτοβουλία της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου με σημαντικές συναντήσεις στο περιθώριο αυτής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Ρώμη το διαθρησκειακό φόρουμ με θέμα «Έκκληση για ειρήνη», το οποίο διοργάνωσε η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Οι εργασίες του φόρουμ ξεκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο La Nuvola και την επόμενη ημέρα διεξήχθη κύκλος θεματικών εργαστηρίων αφιερωμένων σε επίκαιρες πτυχές της διαθρησκειακής συνεργασίας και της διεθνούς ημερήσιας διάταξης.

Στη λήξη του φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε δίπλα στα τείχη του Κολοσσαίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος και το στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων Ι. Νικολάεφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής εκφώνησαν ομιλίες ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, ο επικεφαλής της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Μάρκος Ιμπαλιάτσο, αρκετοί μετέχοντες στην εκδήλωση από διάφορες περιοχές της υφηλίου.

Το απόγευμα παρατέθηκε στο Palazzo delle Esposizioni της Ρώμης δεξίωση με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συναντήσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε ειδικότερα η συνάντηση του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Προκαθήμενο της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Καθολικό πατριάρχη Μαρ Άβα Γ΄.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα