ΑΘΗΝΑ
14:05
|
20.04.2024
Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διαθέσει άλλα 136 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην Ουκρανία τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον νέο της προϋπολογισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διαθέσει 213,3 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (136 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για βοήθεια στην Ουκρανία τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Τα περισσότερα χρήματα πρόκειται να δαπανηθούν για στρατιωτική βοήθεια, που περιλαμβάνει τα τεθωρακισμένα οχήματα Bushmaster και άλλα οπλικά συστήματα που η Καμπέρα σκοπεύει να παράσχει στο Κίεβο για δύο χρόνια. Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι διαθέτει 185,6 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (118 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για το σκοπό αυτό.

Τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για την παροχή υπηρεσιών, όπως η υποστήριξη του ουκρανικού στρατού σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, η υγειονομική περίθαλψη στους 6.500 Ουκρανούς υπηκόους στους οποίους παραχωρήθηκε προσωρινή στέγη στην Αυστραλία και η βοήθεια των Ουκρανών που ζουν στη χώρα του Ειρηνικού να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Οι αμυντικές δαπάνες της Αυστραλίας θα ενισχυθούν κατά 8% φέτος, κυρίως λόγω της συνέχισης των πολιτικών του προκατόχου του Αλμπανέζι, του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Η κυβέρνηση Μόρισον ανακοίνωσε σχέδια για την αποστολή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων Bushmaster στην Ουκρανία στις αρχές Απριλίου, επικαλούμενη αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς το εθνικό κοινοβούλιο.

Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, τον Ιούλιο, ο Αλμπανέζι δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αυτοπροσδιοριστεί ως «ο μεγαλύτερος συνεισφέροντας εκτός ΝΑΤΟ» σε ό,τι αφορά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά αργότερα μετρίασε τον αυτορπσδιορισμό σε «έναν από τους μεγαλύτερους» συνεισφέροντες, επικαλούμενη τη δυσκολία στο να μετρηθεί ο βαθμός συνεισφοράς όλων των κρατών..

Ένας αρμόδιος φορέας του Ινστιτούτου του Κιέβου για την Παγκόσμια Οικονομία κατατάσσει την Αυστραλία στη 10η θέση ως προς τη συνολική βοήθεια που παρείχε ως τώρα στη χώρα, εάν εξαιρεθούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ή στη 12η, εάν ληφθούν υπόψη μόνο όπλα και χρήματα που προορίζονται για στρατιωτικές δαπάνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα