ΑΘΗΝΑ
22:49
|
05.05.2024
Στη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αναγκάστηκε να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αναγκάστηκε να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο βουλευτής είχε εκτεταμένες αθέμιτες οικονομικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες του Πάτση και των εταιρειών του ήταν γνωστές και σχετικά ρεπορτάζ υπήρχαν από καιρό. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, αυτές ήρθαν στο προσκήνιο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να ζητήσει εξηγήσεις από τον βουλευτή Γρεβενών.

Ανάμεσα στις δικηγορικές εταιρείες που κατέχει και διοικεί ο Πάτσης, βρίσκεται και μία που εξαγοράζει κόκκινα δάνεια και στη συνέχεια λειτουργεί ως εισπρακτική. Η ηθική απαξία που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα του Πάτση, δεν είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τη ΝΔ, η οποία τον «έβγαζε μπροστά» για να μιλήσει π.χ. με τη δικηγορική του ιδιότητα υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ωστόσο, η αποκάλυψη του ότι ο Πάτσης, κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα, αγόρασε «κόκκινα» δάνεια αξίας 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ, όπως και το ότι φέρεται να έλαβε από τα ΕΛΤΑ περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για αμφίβολης αξίας νομικές υπηρεσίες, «ζόρισε» ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα, το οποίο δεν είχε θεωρήσει ζήτημα και είχε αρχειοθετήσει το ότι ο Πάτσης, το 2018, φέρεται να είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στο πόθεν έσχες του διόλου ασήμαντες δραστηριότητές του, κάλεσε, σήμερα τον βουλευτή Γρεβενών σε απολογία και στη συνέχεια, τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα