ΑΘΗΝΑ
01:53
|
20.04.2024
«Πιστεύω στη Βρετανία, πιστεύω στον βρετανικό λαό και ξέρω ότι έρχονται πιο φωτεινές μέρες», είπε ολοκληρώνοντας την τελευταία ομιλία της σαν πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την φράση «οι ηγέτες πρέπει να είναι τολμηροί», υπερασπίστηκε η απερχόμενη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πεπραγμένα της στις μόλις 7 εβδομάδες της θητείας της.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε μια χώρα χαμηλής ανάπτυξης όπου η κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα αυξανόμενο μερίδιο του εθνικού μας πλούτου και όπου υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ διαφορετικών περιοχών. της χώρας μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες μας στο Brexit για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να προσφέρουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες μας και να αποκαταστήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Σημαίνει χαμηλότερους φόρους, σημαίνει ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας, υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ήταν μεγάλη τιμή να είμαι πρωθυπουργός και να καθοδηγώ το έθνος στο πένθος για τον θάνατο της Βασίλισσας», ξεκίνησε την σημερινή αποχαιρετιστήρια ομιλία της, η κ. Τρας, που ήρθε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ πριν 49 μόλις ημέρες, και σήμερα αποχαιρέτησε τον πρωθυπουργικό θώκο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «κάθε επιτυχία» στον νέο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ που την διαδέχεται.

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνησή της ενήργησε «άμεσα και αποφασιστικά» για να στηριχτούν σκληρά εργαζόμενες οικογένειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος και χιλιάδες επιχειρήσεις να αποφύγουν την χρεοκοπία, ενώ πρόσθεσε ότι αγωνίστηκε για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να μην κινδυνεύει πια από τις διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς και «να μην στηρίζεται πλέον σε κακόβουλες ξένες δυνάμεις».

Η απερχόμενη πρωθυπουργός λίγο πριν μεταβεί στο Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει επίσημα την παραίτησή της στον Βασιλιά Κάρολο, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την στήριξή της στο Κίεβο.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερνικήσουμε τα αυταρχικά καθεστώτα, όπου η εξουσία βρίσκεται στα χέρια λίγων. Και τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον γενναίο αγώνα της ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει», τόνισε

«Η χώρα μας συνεχίζει να μάχεται μέσα σε μια καταιγίδα, αλλά πιστεύω στη Βρετανία, πιστεύω στον βρετανικό λαό και ξέρω ότι έρχονται πιο φωτεινές μέρες», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα