ΑΘΗΝΑ
18:33
|
04.07.2024
Από πού πάνε για τον Λευκό Οίκο όταν χάνεσαι στον κήπο του; Ο Μπάιντεν δεν βρήκε εύκολη την απάντηση, δείχνοντας πως αντιμετωπίζει, μερικές φορές έστω…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νέα περιστατικά κρίσης άνοιας σημειώθηκαν μέσα σε λιγότερο από έναν 24ωρο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εντείνοντας τον προβληματισμό εντός και εκτός ΗΠΑ για την ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της χώρας.

Το πρώτο αφορούσε το διαδοχικό «σαρδάμ» πάνω στο όνομα του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, τον οποίο αποκάλεσε αρκετές φορές…«Ρασίντ Σανούκ».

Μετά χάθηκε (κυριολεκτικά…) μέσα στον Λευκό Οίκο μετά την φύτευση ενός δέντρου προς τιμή του φύλακα Ντέιλ Χάνεϊ που έκλεισε μισό αιώνα στο πόστο αυτό στον Λευκό Οίκο. Μετά την δεντροφύτευση,ο Μπάιντεν κοιτάει γύρω του σαστισμένος δίχως να αναγνωρίζει το μέρος και άρχισε να κινείται μέσα στον κήπο χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τελικά, γύρισε και ρώτησε: «Πού πάμε;».

«Μπορείς να πας από αυτόν τον τρόπο αν θέλεις» του είπε ένας υπάλληλος, ενώ ένας άλλος τον διαβεβαίωσε: «Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις». 

Παρά το ολιγόλεπτο μπλακ-άουτ, ο Μπάιντεν δεν έχασε το χιούμορ του απαντώντας: «Ναι, παρατηρώ πόση ελευθερία έχω».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προς Μεξικό και Νήσους Κέιμαν κατευθύνεται ο φονικός τυφώνας Beryl

Εκλογές στη Βρετανία: Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες- Τα ξημερώματα το πρώτο exit poll

Καταιγισμός ρουκετών και drone κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία διοικητή της Χεζμπολάχ

Γαλλία: Εκκενώνεται το Παλάτι των Βερσαλλιών για «περιστατικό ασφαλείας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα