ΑΘΗΝΑ
02:56
|
23.03.2023
«Ενθάρρυνα τον Πάπα Φραγκίσκο να καλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο, αλλά και τον Τζο Μπάιντεν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point, ο Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μεσολαβήσει για την εξομάλυνση της κρίσης στην Ουκρανία.

«Ενθάρρυνα τον Πάπα Φραγκίσκο να καλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο, αλλά και τον Τζο Μπάιντεν».

«Χρειαζόμαστε το να καθίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο τραπέζι για να προωθήσουν μια ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία», είπε ο Μακρόν. «Ο Τζο Μπάιντεν έχει πραγματική σχέση εμπιστοσύνης με τον Πάπα. Ο Πάπας μπορεί να τον επηρεάσει για την επαναδέσμευση των Αμερικανών στην Αϊτή και την Ουκρανία», ανέφερε ο Μακρόν.

Τα λεγόμενα του Γάλλου προέδρου σχολιάστηκαν από τη Μόσχα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει ότι η Ρωσία υποθέτει ότι ο Μακρόν επιδιώκει «την εξεύρεση μιας πιθανής λύσης» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Τούτου λεχθέντος, οι δηλώσεις δεν έλεγαν τίποτα για την ανάγκη να κληθεί ο πρόεδρος Ζελένσκι και αν επιλυθεί το ζήτημα του νομικού συστήματος, το οποίο προς το παρόν απαγορεύει οποιεσδήποτε συνομιλίες με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι πρόθυμη να συζητήσει την ειρήνη με οποιοδήποτε μέρος, είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ, τη Γαλλία ή τον Πάπα, αλλά δύσκολα μπορεί να συνομιλήσει με την Ουκρανία, αφού η τελευταία απαγόρευσε τις διπλωματικές επαφές.

Την Κυριακή, ο Μακρόν εκφώνησε ομιλία στη Ρώμη στη σύνοδο που διοργάνωσε η Ιταλική Καθολική Κοινότητα του Σαν Ετζίντιο. Εκεί, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε για ειρήνη στην Ουκρανία με τους όρους που θέτει το Κίεβο.

Τη συνέντευξη του Μακρόν σχολίασε, κάπως ειρωνικά, και ο Βίκτορ Όρμπαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι «γκρίζες ζώνες» στην Ελλάδα λέει ο Θεοδωρικάκος

Εγκρίθηκε η αγορά 33 πλοίων για το Λιμενικό Σώμα

Σαμόα: Η Κίνα δεν είναι ο μόνος εξωτερικός παράγοντας στον Ειρηνικό

Συγκρατημένη αύξηση επιτοκίων από την Fed

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα