ΑΘΗΝΑ
23:50
|
11.10.2024
Συγκέντρωση ενημέρωσης και προβληματισμού έξω από το Παλατάκι της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ», στις 26/10/ 2022 στις 12.30 μ.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση ενημέρωσης και προβληματισμού έξω από το Παλατάκι της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ», στις 26 Οκτωβρίου 2022 (στις 12.30 μ.μ.), ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και εορτασμού του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδειχτούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την 16χρονη εγκατάλειψη του εμβληματικού νεοκλασικού κτιρίου, να υπογραμμιστεί η κρισιμότητα των στιγμών και να πιεστούν οι αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων και μέτρων για τη διάσωσή και χρήση του υπέρ της πόλης και των πολιτών.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικούς βουλευτές, πολίτες και εκπροσώπους φορέων και θεσμών να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, στην κεντρική είσοδο του παλατιού. Παράλληλα καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, τους βουλευτές, τα κόμματα, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Τ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση και να αναλάβουν δράση για να σωθεί το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στη θέση «Μικρό Έμβολο».

Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας για τη διαχείριση του κτιρίου δήλωσε στην ΕΡΤ2 ο πρόεδρος των συνταξιούχων δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Νίκος Καρακώστας.

Ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης δήλωσε απογοητευμένος από την κατάσταση του κτιρίου και ζήτησε την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αξιοποίησή του.

Το «Παλατάκι» ή «Κυβερνείο» όπως αλλιώς ονομάζεται, κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ι. Χριστόπουλου. Είναι ένα νεοκλασικό κτίσμα, εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς.

Τελευταίος ένοικός του ήταν ο εκ Κοζάνης προερχόμενος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης ο οποίος έζησε εκεί την περίοδο 2004-2006. Όταν ανέλαβε ο διάδοχός του, Γιώργος Καλαντζής, το «Παλατάκι» έκλεισε προκειμένου να ανακαινιστεί, κάτι που, όμως, δεν έγινε ποτέ. Έκτοτε το κλειδωμένο «Παλατάκι» βρίσκεται αντιμέτωπο με τον χρόνο, την υγρασία και την εγκατάλειψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν θα μείνει στα λόγια, είπε απόψε ο Ανδρουλάκης σε Θεσσαλονίκη

Ξυλοδαρμός μαθητή Λυκείου από ανήλικους στην Πρέβεζα

Δείτε live τη συναυλία για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες, video)

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λιάγκας για τα άστοχα σχόλια της κατοικίας του Μπάλντοκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα