ΑΘΗΝΑ
12:02
|
05.05.2024
Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΕΕ-Ισραήλ μετά από 10 χρόνια θεωρήθηκε σαν ορόσημο για την επανεκκίνηση θετικών σχέσεων αμοιβαίας ωφέλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ είναι ένα ορόσημο για την επανεκκίνηση των θετικών σχέσεων αμοιβαίας ωφέλειας του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισαν ο Χαΐμ Ρεγκέβ (Haim Regev), Πρέσβης, Επικεφαλής της Αποστολής του Ισραήλ στην ΕΕ και η Ευρωβουλευτής ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο συζήτησης για τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ ως «κλειδί» για τη συνεργασία στην περιφερειακή ασφάλεια, στο συνέδριο East Med & Southeast Europe, το οποίο διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ομιλητές εξήραν την επανεκκίνηση της διαδικασίας, που ήταν «πάγιο αίτημα» του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε με τη σύγκληση του Συμβουλίου Σύνδεσης, ύστερα από περίπου μια δεκαετία, στις αρχές του μήνα.

Εικόνα

Ο Ισραηλινός πρέσβης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία αυτής της εξέλιξης, δίνοντας. μεταξύ άλλων, έμφαση στον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία και χαρακτήρισε «βασικό παίκτη». Ο Χαΐμ Ρεγκέβ παρατήρησε επίσης πως εξακολουθούν να υπάρχουν «ορισμένα κράτη που συνδέουν τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ με την κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων» ισχυριζόμενος πως αν η ΕΕ θέλει να έχει επιδραστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να ακολουθήσει μια… «πιο ισορροπημένη στάση».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πολύ σημαντικό εταίρο της ΕΕ», υποστηρίζοντας πως ανάμεσα στις δύο πλευρές «έχουμε πολλές κοινές αρχές και αξίες».

Η ίδια αναφέρθηκε και στο παράδειγμα των Συμφωνιών του Αβραάμ (Abraham Αccords), λέγοντας πως «έχει δείξει ότι όσο αναπτύσσονται αυτού του είδους οι σχέσεις τόσο καλύτερα είναι για όλους».«Αν μπόρεσαν οι ‘Αραβες και οι Ισραηλινοί να λύσουν τις διαφορές τους ως ένα σημείο θα πρέπει να υπάρχει ελπίδα για όλους μας» πρόσθεσε με νόημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα