ΑΘΗΝΑ
15:57
|
28.04.2024
Τα πλοία δεξαμενόπλοια LNG αναγκάζονται να περιμένουν κοντά στη νότια ακτή της Ισπανίας, στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις ακτές του Η.Β.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) βρίσκονται σταθμευμένα έξω από λιμάνια της Ισπανίας. Τα πλοία χρειάζεται να περιμένουν για να ξεφορτώσουν το φορτίο τους, καθώς οι ισπανικές δεξαμενές LNG είναι γεμάτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FLEX LNG Management Oystein Kalleklev αναφέρει ότι η χωρητικότητα των πλωτών τερματικών σταθμών LNG έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών – ελαφρώς πάνω από 2,5 εκατομμύρια τόνους.

Ο Alex Froley, αναλυτής δεδομένων για το ICIS, είπε ότι η έλλειψη υποδομής επαναεριοποίησης και συλλογής αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ χωρών που διαθέτουν τερματικούς σταθμούς LNG και άλλων κρατών μελών της ΕΕ σημαίνει ότι τα πλοία δεξαμενόπλοια LNG αναγκάζονται να περιμένουν κοντά στη νότια ακτή της Ισπανίας, στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις ακτές του ΗΒ.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο μειώνεται στην Ισπανία, επειδή όσο μειώνεται ο ευρωπαϊκός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, τόσο μειώνεται η ζήτηση στον βιομηχανικό τομέα. Επιπλέον, η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ισπανία είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρού για την εποχή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες τάνκερ φυσικού αερίου δεν ανησυχούν για τι καθυστερήσεις, επειδή μόλις έρθει ο χειμώνας, η τιμή του φυσικού αερίου θα αυξηθεί και αυτό θα βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους που είχε η αναμονή των πλοίων έξω από τα λιμάνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα