ΑΘΗΝΑ
11:57
|
06.05.2024
Αποκάλυψη για προνομιακό διορισμό της συνεργάτιδας του πρωθυπουργού, Ρεβέκκας Πιτσίκα, η οποία φέρεται να έχει εισπράξει σχεδόν μισό εκατομμύριο από απευθείας αναθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία αποκάλυψη για προνομιακούς διορισμούς γαλάζιων στελεχών έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο των τελευταίων ημερών που διαμόρφωσαν οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση Πάτση, αφήνοντας για ακόμη μία φορά έκθετη την κυβέρνηση και το αφήγημά της περί καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ειδικότερα, η διορισμένη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη θέση του επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία φέρεται να έχει εισπράξει σχεδόν μισό εκατομμύριο μέσω απευθείας αναθέσεων από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, έχει επίσης τοποθετηθεί από το 2019 στον οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και μάλιστα με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης. 

«Πολυ-εργαλείο η κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα. Δε φτάνει που πήρε μεχρι στιγμής μισό εκατομμύριο ευρώ αναθεσούλες από το Δημόσιο, είναι και διορισμένη από το 2019, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Ούτε τώρα την ξέρετε;» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μ. Κάτσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του πρώην βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση και την εμπλοκή του σε υπόθεση εξαγοράς κόκκινων δανείων έναντι πινακίου φακής, ακόμη μία υπόθεση «γαλάζιας» διαπλοκής ήρθε στο φως, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη να καταγγέλλει πως η διορισμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Ρεβέκκα Πιτσίκα, κατάφερε να αποκομίσει υπέρογκα ποσά μέσω απευθείας αναθέσεων σχετικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΤΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα