ΑΘΗΝΑ
03:33
|
06.07.2026
Στο 11,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ιταλία, τον Οκτώβριο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα οκτώ χρόνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο 11,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ιταλία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα οκτώ χρόνων. Σε μηνιαία βάση η αύξηση είναι του 3,5%. Τα τρόφιμα, σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 13,1% και τα ενεργειακά αγαθά κατά 73,2%.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Καταναλωτών Codacons, για κάθε ιταλικό νοικοκυριό, οι αυξήσεις θα αγγίξουν, συνολικά, τις 3.655 ευρώ. Μόνον για τον τομέα των τροφίμων, τα επιπλέον έξοδα, για κάθε οικογένεια, υπολογίζονται στα 752 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Codacons Κάρλο Ριέντσι «η ακρίβεια θα υποχρεώσει τους Ιταλούς να περιορίσουν σημαντικά και τις αγορές των Χριστουγέννων, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για όλο τον εμπορικό τομέα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Ενίσχυση της μεταποίησης στην Κίνα, με «καύσιμο» τις εξαγωγές τεχνολογίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα