ΑΘΗΝΑ
22:28
|
20.09.2024
«Προειδοποιητικές απεργίες» στον τεράστιο τομέα, της βιομηχανίας μετάλλων και ηλεκτρονικών ειδών που αριθμεί περίπου 3,8 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας IG Metall κάλεσε την Παρασκευή τους εργαζόμενους στη βιομηχανία μετάλλων και ηλεκτρονικών ειδών να απεργήσουν καθώς οι συζητήσεις για τους μισθούς σταματούν εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

«Προειδοποιητικές απεργίες» στον τεράστιο τομέα, της βιομηχανίας μετάλλων και ηλεκτρονικών ειδών που αριθμεί περίπου 3,8 εκατομμύρια εργαζόμενους, ξεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας IG Metall.

Οι εργαζόμενοι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την πολυπληθέστερη περιοχή της Γερμανίας και τη βιομηχανική της καρδιά, ήταν από τους τελευταίους που ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία.

Διοίκηση και συνδικάτα έχουν εμπλακεί εδώ και εβδομάδες σε συνομιλίες για μισθολογικά ζητήματα, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία καθώς η IG Metall ζητά αύξηση 8%, για τους εργαζόμενους στον βασικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει περίπου 26.000 επιχειρήσεις στις βιομηχανίες αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών και μεταποίησης, ενώ η εργοδοσία προτείνει μια προσφορά μπόνους 3.000 ευρώ για τους επόμενους 30 μήνες.

Το μπόνους θα μπορούσε να «βοηθήσει», αλλά θα εξαντληθεί γρήγορα καθώς οι τιμές για την ενέργεια και τα τρόφιμα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, δήλωσε ο επικεφαλής της IG Metall για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Κνουτ Γκίσλερ, την ώρα που ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε ξανά τον Οκτώβριο στο 10,4%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα