ΑΘΗΝΑ
01:31
|
01.10.2024
Η Μόσχα ανησυχεί για την επιθυμία της Βαρσοβίας να γίνει υποψήφια για την τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών βομβών, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ανησυχεί για την επιθυμία της Βαρσοβίας να γίνει υποψήφια για την τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών βομβών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του για την ταινία «Ένας κόσμος στα άκρα – Μαθήματα της Κρίσης της Κούβας», που προβλήθηκε την Κυριακή στο Channel One, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η Πολωνία ζητά να είναι “υποψήφια” για να τοποθετήσουν εκεί οι Αμερικανοί τις πυρηνικές τους βόμβες. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», τόνισε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.

Μια νέα γενιά δυτικών πολιτικών προσπαθεί να «παίξει» ανεύθυνα με το θέμα των πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη πρόσωπα που προσπαθούν να «παίξουν» με το θέμα των πυρηνικών όπλων με έναν μάλλον ανεύθυνο τρόπο», είπε ο Λαβρόφ.

Η ρωσική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν, είναι ακόμη έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία

Η ρωσική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ακόμη έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η ετοιμότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, να διαπραγματευτεί [για την Ουκρανία], παραμένει αμετάβλητη. Θα είμαστε πάντα έτοιμοι να ακούσουμε ποιες προτάσεις έχουν οι δυτικοί εταίροι μας για αποκλιμάκωση της έντασης, οπότε αν μας προσεγγίσουν κάποιες ρεαλιστικές προτάσεις με βάση τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού των συμφερόντων του άλλου, με στόχο την εξεύρεση συμβιβασμών και την εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των χωρών, φυσικά θα αντιδράσουμε, όπως κάναμε πάντα στο παρελθόν», είπε ο Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Επίθεση (λυκο)φιλίας Νετανιάχου στον λαό του Ιράν

ΚΚΕ για Ισραήλ: Το «κράτος-τρομοκράτης» προχωράει σ’ έναν γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα