ΑΘΗΝΑ
21:17
|
29.05.2023
Με χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φαίνεται πως έχει «φεσώσει» το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Γηροκομείου Αθηνών η δικηγορική εταιρεια του Ανδρέα Πάτση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φαίνεται πως έχει «φεσώσει» το Γηροκομείο Αθηνών (Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο – Πτωχοκομείο), και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο, η δικηγορική εταιρεία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», σύμφωνα με επιστολή του ίδιου του Γηροκομείου που έρχεται να εμπλουτίσει τα δεδομένα σχετικά με το σκάνδαλο της επιχειρηματικής δράσης του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στα διαμερίσματα που ενοικίαζε η δικηγορική του εταιρεία από το Γηροκομείο Αθηνών, το ποσό από τα ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί «ανέρχεται σε 128.969,97€, πλέον αναλογούντων προσαρμογών για τα έτη 2016-2021, ποσού 27.764,20 ευρώ» όπως αναφέρει το Γηροκομείο στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. 

Επισημαίνεται πως ο εν λόγω Δήμος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, φέρεται να μην έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκείμενου να εισπράξει τα οφειλόμενα, ενώ όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του Γηροκομείου, οι κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς της νέας διοίκησης που ορίστηκε από τον Κ. Μπακογιάννη περιορίζονται μέχρι στιγμής σε «επανειλημμένες οχλήσεις προς την εν λόγω δικηγορική εταιρεία και κατ’ ιδίαν επαφές». 

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί ότι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, την ώρα που ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρηματοδοτούταν με 4,3 εκατομμύρια για να εξαγοράζει στη συνέχεια «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατομμυρίων, είχε υπαχθεί μετά από αίτησή του σε ρύθμιση αναδιάρθρωσης οφειλών για χρέος σχεδόν 700 χιλιάδων σε ΕΦΚΑ και δικαστικούς επιμελητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βούτσιτς: Φταίει ο Κούρτι για την έκρηξη βίας στο Κοσσυφοπέδιο

Κόσοβο: Σύγκρουση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων με Σέρβους διαδηλωτές

Βρετανία: Σειρά των δημοσίων υπαλλήλων να απεργήσουν

Χαμενεΐ: το Ιράν είναι θετικό στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Αίγυπτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα