ΑΘΗΝΑ
06:52
|
05.05.2024
Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αναμένεται να συμμετέχουν σε ασκήσεις με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ξεκίνησε κοινές ασκήσεις με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον και το Τόκιο άρχισαν να παρέχουν υποστήριξη για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ως μέρος του πλαισίου Sapphire που θεσπίστηκε από την αμερικανική και την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Οι ασκήσεις, που πραγματοποιούνται για δεύτερη φορά από τον Ιούνιο, θα συνεχιστούν μέχρι την 5η Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φερδινάνδος Μάρκος Τζούνιορ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, έχει υποσχεθεί να προστατεύσει τα ύδατα της χώρας του από τις διεκδικήσεις της Κίνας και να εκσυγχρονίσει την ακτοφυλακή.

«Δεν θα προεδρεύσω οποιασδήποτε διαδικασίας που θα εγκαταλείψει έστω και μια τετραγωνική ίντσα εδάφους της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων σε οποιαδήποτε ξένη δύναμη», δήλωσε ο Μάρκος κατά τη διάρκεια εθνικής ομιλίας τον Ιούλιο.

Οι δύο εβδομάδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση μικρότερων πλοίων, την κατάσβεση πυρκαγιών σε πλοία και την επιβίβαση σε πλοία για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων. Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ αναμένεται να συμμετέχουν σε ασκήσεις με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο.

Εκτός από τον σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, η Μανίλα λαμβάνει υποστήριξη από το Τόκιο σε αυτή την προσπάθεια. Οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση «δύο συν δύο» των αρχηγών εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας τον Απρίλιο. Ο Μάρκος δήλωσε επίσης την 20η Οκτωβρίου ότι η κυβέρνησή του θα προμηθευτεί στρατιωτικά ελικόπτερα από τις ΗΠΑ μετά την ακύρωση μιας συμφωνίας με τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα