ΑΘΗΝΑ
01:23
|
04.05.2024
Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας επικοινώνησαν τηλεφωνικώς πριν την επίσκεψη του Τζαϊσανκάρ στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ινδό ομόλογό του, Σουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ και συζήτησε τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την αντιτρομοκρατία και άλλα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

«Οι δυο τους συζήτησαν περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας και της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανάγνωση της κλήσης.

Ο Τζαϊσανκάρ, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Ρωσία την 8η Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ρωσική πρεσβεία στην Ινδία, ευχαρίστησε τον Μπλίνκεν για το «ισχυρό και σαφές μήνυμά» του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και για την έκκλησή του να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της 26ης Σεπτεμβρίου 2008 στη Βομβάη.

Ο Μπλίνκεν, μιλώντας σε άτυπη συνεδρίαση της Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής (CTC) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Βομβάη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος την Παρασκευή, είπε ότι το να επιτραπεί στους αρχιτέκτονες των επιθέσεων στη Βομβάη να μείνουν ατιμώρητοι θα στείλει λάθος μήνυμα.

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στα θύματα και στους ανθρώπους παντού να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες των επιθέσεων στη Βομβάη, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφάλων τους», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι την 26η Σεπτεμβρίου 2008 σημειώθηκε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο τα πολυτελή ξενοδοχεία Ταζ Μαχάλ και Ομπερόι, το Καφέ Λέοπολοντ, το γνωστότερο εστιατόριο για τους τουρίστες της πόλης, καθώς και νοσοκομεία και σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Βομβάη της Ινδίας, με τουλάχιστον 101 νεκρούς, μεταξύ τους 6 ξένοι υπήκοοι. Την ευθύνη ανέλαβε ισλαμιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Οι Μουτζαχεντίν του Ντεκάν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα