ΑΘΗΝΑ
03:58
|
17.05.2024
«Βλέπω μόνο ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε με διευκρινιστική του δήλωση ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

«Μαθαίνω ότι μου αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάντα απέφευγα να πω στους ψηφοφόρους ποιον να ψηφίσουν, στην Ελλάδα ή αλλού. Αν έτσι ερμηνεύτηκαν τα λόγια μου, τα μετανιώνω. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ίσως εκφράστηκε κακώς, ασαφώς, ανεπαρκώς. Ή τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν. Εννοούσα ότι ο κ.Τσίπρας μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη στις εκλογές» αναφέρει ο διάσημος συνθέτης στη δήλωσή του.

«Για μένα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τον ελληνικό λαό μετά το Δημοψήφισμα, με το βοήθεια της Δεξιάς», προσθέτει.

«Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έναν κόσμο που οδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη» συνεχίζει ο Κώστας Γαβράς.

Και καταλήγει: «Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα “Ενήλικες στην Αίθουσα”, με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα