ΑΘΗΝΑ
23:36
|
01.02.2023
Η Κυβέρνηση παρουσιάζει απλώς μέτρα βιτρίνας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δηλώνει δια του εκπροσώπου Τύπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη το ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να θερίζει το εισόδημα των φτωχότερων και η Κυβέρνηση παρουσιάζει απλώς μέτρα βιτρίνας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δηλώνει δια του εκπροσώπου Τύπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη το ΜέΡΑ25

«Για έναν ακόμα μήνα ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στο 10%, την ώρα που ο πραγματικός πληθωρισμός για τα φτωχότερα νοικοκυριά παραμένει πάνω από το 20% και η Κυβέρνηση το μόνο που έχει να παρουσιάσει για την αντιμετώπιση της εντεινόμενης ακρίβειας, είναι μέτρα βιτρίνας. Διότι είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα το περιβόητο “καλάθι του νοικοκυριού” του κ. Γεωργιάδη και δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας και μια πραγματική προσπάθεια πάταξης της αισχροκέρδειας», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25.

«Την ίδια στιγμή, οι επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας του καρτέλ των ολιγαρχών στην ενέργεια και η άρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. να μειώσει τον ΦΠΑ και να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μέσα από μία Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού, των χαμηλών συντάξεων και των βασικών επιδομάτων, οδηγούν τους πολίτες στην απόγνωση με την Κυβέρνηση να αντιτείνει κιόλας πως είναι “γενναιόδωρη”», προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του να είναι πράγματι σχεδόν σοσιαλιστές με τους ολιγάρχες, τους σουπερμαρκετάδες, τους τραπεζίτες, τους Πάτσηδες, τις Πίτσικες, τους Μαραβέγιες, την ONEX κλπ. κλπ., είναι όμως απλώς “ληστές” με την κοινωνία που αφαιμάζουν και υπερχρεώνουν καθημερινά υπέρ των συμφερόντων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Λυπηρή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ, λέει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Ξεκινούν οι εργασίες αγωγού Βουλγαρίας-Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα