ΑΘΗΝΑ
04:39
|
17.05.2024
Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Royal Mail απέσυρε τις επερχόμενες προγραμματισμένες απεργίες κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία για διαπραγματεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Royal Mail, της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυδρομικών μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, το Communications Workers Union (CWU), απέσυρε την προγραμματισμένη απεργία στη Βρετανία για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το σωματείο την Κυριακή.

Η εταιρεία και το σωματείο έχουν προγραμματισμένες συνομιλίες μέσω της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής, Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας (Acas) τη Δευτέρα, οι οποίες θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του σωματείου.

Ο γενικός γραμματέας της CWU, Ντέιβ Γουάρντ, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τη βαθιά απογοήτευση που νιώθουν πολλά μέλη για αυτήν την απόφαση».

«Το γεγονός παραμένει ότι η τρέχουσα κατεύθυνση της Royal Mail δεν ωφελεί την εταιρεία, την κοινότητα ή τη χώρα», πρόσθεσε ο Ντέιβ Γουάρντ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότεροι από 115.000 εργαζόμενοι, ανέφερε το συνδικάτο.

Το σωματείο ψήφισε τον περασμένο μήνα για 19 ημέρες απεργιών μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην εταιρεία.

Η Royal Mail επιβεβαίωσε ότι η CWU είχε αποσύρει την προγραμματισμένη απεργία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 2, 3, 4, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου.

«Η CWU απέσυρε την απεργία μετά από επιστολή της Royal Mail στο σωματείο για να τονίσει πολυάριθμες σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την επίσημη ειδοποίηση της σχεδιαζόμενης κυλιόμενης απεργίας», είπε ένας εκπρόσωπος.

Η Royal Mail βρίσκεται σε διαμάχη με την CWU για τους μισθούς εδώ και μήνες και έχει αναφέρει ότι χάνει 1 εκατομμύριο λίρες (1,11 εκατομμύρια δολάρια) την ημέρα λόγω της απεργίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θα μπορούσε να περικόψει έως και 10.000 θέσεις εργασίας και προειδοποίησε για περισσότερες απολύσεις εάν πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες απεργίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα