ΑΘΗΝΑ
21:26
|
22.09.2024
Νέο ρεπορτάζ του Inside Story δείχνει πώς η εταιρεία του Predator αξιοποίησε τις κυβερνητικές καθυστερήσεις για να «καλυφθεί» και να παραμείνει στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών επιστρέφει ξανά στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος για να… δαγκώσει εκ νέου την κυβέρνηση.  Μετά τα «φίλια πυρά» από τον ΔΟΜ μέσα στο Σαββατοκύριακο, σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Inside Story, σύμφωνα με το οποίο η περιβόητη εταιρεία Intellexa αξιοποίησε τον πολύτιμο, όπως αποδεικνύεται, χρόνο που της έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι καθυστερημένες κινήσεις του Μαξίμου από την ώρα που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου με τις παρακολουθήσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη, αλλά και Σπίρτζη, έδωσαν τη δυνατότητα στην εταιρεία που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator να καλύψει τα ίχνη της και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός πως η Intellexa είναι η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator στην Ελλάδα, προς το παρόν παραμένει ανέλεγκτη, έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία επήλθε σε συμφωνία, πριν από περίπου έναν μήνα, με την κυβέρνηση για να παραμείνει στην Ελλάδα.

Μέχρι τη συμφωνία αυτή, ωστόσο, πραγματοποίησε συγκεκριμένα βήματα: 

  • Μόλις αποκαλύφθηκε, τον περασμένο Απρίλιο, η παράνομη παρακολούθηση Κουκάκη, Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι της Intellexa άρχισαν να εργάζονται εξ αποστάσεως και δεν πήγαιναν στα γραφεία της εταιρείας.
  • Μετά το ρεπορτάζ των Reporters United για την νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ, υπάλληλοι της Intellexa έλαβαν εντολή να απομακρύνουν τους  δύο servers από τα υπόγεια της εταιρείας. 
  • Στα μέσα Απριλίου η εταιρεία προσέλαβε έναν υψηλόβαθμο μηχανικό λογισμικού και λίγες ημέρες αργότερα έναν προγραμματιστή κι άλλα δύο άτομα ως εξειδικευμένο προσωπικό (Python Back End Developer και System Integration Engineer). 
  • Στα τέλη Ιουνίου η Intellexa προσλαμβάνει ακόμη δύο άτομα ισραηλινής καταγωγής, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για το εάν υπάρχει πηγή εντός της εταιρείας που διαρρέει πληροφορίες.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του inside story ΕΔΩ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο στην «Δημοκρατική Ευρώπη»

Οι ΗΠΑ ψήφισαν νομοσχέδιο που υποχρεώνει τα προϊόντα της Παλαιστίνης να φέρουν ετικέτα ως «Ισραήλ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα