ΑΘΗΝΑ
12:33
|
02.10.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε απόψε και επίσημα τον τερματισμό της μερικής επιστράτευσης που είχε αναγγελθεί στις 21 Σεπτέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό της μερικής επιστράτευσης ανακοίνωσε απόψε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  TASS, αναφέρεται:

«Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιστράτευση εφέδρων για στρατιωτική θητεία έχουν ανασταλεί. Η προετοιμασία και η παράδοση νέων ειδοποιήσεων επιστράτευσης τώρα σταμάτησε…Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες, όλο το προσωπικό των στρατιωτικών επιτροπών που εμπλέκεται στη διασφάλιση μερικής επιστράτευσης διατάσσεται να επιστρέψει από τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως συνήθως».

Τα κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν προσωρινά σαν κέντρα συγκέντρωσης ενηλίκων κατάλληλων για μερική επιστράτευση θα λειτουργήσουν όπως και πριν. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διευκρινίζεται επίσης πως τα στρατολογικά γραφεία θα είναι τα μόνα που θα δέχονται εθελοντές ή στρατεύσιμους για την υπηρέτηση θητείας στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η μερική επιστράτευση που ξεκίνησε στις 21 Σεπτέμβρη ολοκλήρωσε τον σκοπό της. Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύτηκαν 300.000 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ

Λιμενεργάτες ΗΠΑ: Τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 16χρονο για φερόμενο βιασμό 13χρονης

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Ισραήλ και Ιράν μετά το χθεσινό μπαράζ πυραύλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα