ΑΘΗΝΑ
12:21
|
20.04.2024
«Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, ερωτώ; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες ωθούν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η ολική και οριστική νίκη της Ρωσίας μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης» δήλωσε απόψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώην Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τις συχνές αναφορές Δυτικών χωρών ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Μεντβέντεφ εξέφρασε την άποψή του «βάση κοινής λογικής», εκτιμώντας πως στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που της ανήκαν στο παρελθόν. «Με άλλα λόγια, η προσάρτησή τους από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας» τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί βάσιμο λόγο για τη εφαρμογή της παραγράφου 19 των θεμελιωδών αρχών της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής. Και πρόσθεσε με νόημα: «Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, ερωτώ; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα