ΑΘΗΝΑ
18:54
|
28.04.2024
Οι σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας ήταν τεταμένες από το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να συνεχίσει την ατζέντα συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών.

«Είχα μια καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με τον οποίο συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη διεθνική ατζέντα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Εκτιμούμε την προθυμία του» είπε ο Μαδούρο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Σε άλλο μήνυμα, ο Μαδούρο είπε ότι και οι δύο κυβερνήσεις έχουν τη βούληση να εργαστούν για την ενίσχυση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των λαών τους.

Οι σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας ήταν τεταμένες από το 2019, όταν ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου αναγνώρισε τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχτηκε «προσωρινός πρόεδρος» της Βενεζουέλας.

Την Κυριακή, ο Λούλα κέρδισε με 50,9 τοις εκατό των ψήφων, έναντι 49,1 τοις εκατό που κέρδισε ο αντίπαλός του, ο σημερινός πρόεδρος, στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών.

Ο Λούλα νίκησε τον Μπολσονάρου με τη μικρότερη διαφορά που είχε ένας υποψήφιος από το 1989, όταν έγιναν οι πρώτες άμεσες εκλογές μετά την επιστροφή στη δημοκρατία το 1985, και έτσι εξελέγη αρχηγός κράτους για τρίτη φορά, επιβεβαίωσε το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα