ΑΘΗΝΑ
10:52
|
02.05.2024
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter, αργότερα την ίδια μέρα, ότι η συγκεκριμένη διευθέτηση είναι «προσωρινή», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλον Μασκ απέλυσε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και έγινε ο «μοναδικός διευθυντής» του Twitter μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς του έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter, αργότερα την ίδια μέρα, ότι η συγκεκριμένη διευθέτηση είναι «προσωρινή», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία διαστημικών πτήσεων SpaceX και τη νεοσύστατη «νεο-τεχνολογική» εταιρεία Neuralink, ξεκίνησε τη θητεία του στην εταιρεία την Πέμπτη απολύοντας κορυφαία ηγετικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Παράγκ Αγκραβάλ και του επικεφαλής οικονομικών Νεντ Σεγκάλ.

Ο Μασκ προσφέρθηκε επίσης να αγοράσει ξανά όλα τα ομόλογα του Twitter που εκκρεμούν, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη SEC.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ολοκλήρωσε την αγορά της εταιρείας μέσω ενός συνδυασμού της περιουσίας του, επενδυτικών κεφαλαίων και τραπεζικών δανείων.

Μια ξεχωριστή κατάθεση εγγράφων στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδειξε ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter. Ο μπιν Ταλάλ είχε, τον Μάιο, δηλώσει ότι ο Μασκ θα γίνει σύντομα ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος του Twitter και είχε δηλώσει την ευχαρίστησή του για τη συνεργασία τους.

Ο Κρις Μέρφι, γερουσιαστής των Δημοκρατικών για το Κονέκτικατ, είπε ότι θα ζητήσει από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων να εξετάσει τις επιπτώσεις που έχει στην αμερικανική εθνική ασφάλεια η επένδυση της Σαουδικής Αραβίας στην πλατφόρμα.

Η εξαγορά του σημαντικού δικτύου κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του λόγου και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων από όσα κατατίθενται σαν απόψεις στο διαδίκτυο.

Ο Μασκ, που δηλώνει «απολυταρχικά υπέρ της ελευθερίας του λόγου», έχει επικρίνει τις πολιτικές κοινότητας του Twitter και κατηγόρησε την εταιρεία ότι έχει ευνοϊκή διαχείριση προς ορισμένες απόψεις.

Αν και ο Μασκ δεν έχει ακόμη αναφέρει τα ακριβή σχέδιά του για την πλατφόρμα, αναμένεται ευρέως να χαλαρώσει τους κανόνες της κοινότητας και να απολύσει ένα σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Αν και αναγνωρίζει ότι το Twitter δεν μπορεί να είναι μια «κόλαση όλων εναντίων όλων», ο Μασκ τόνισε την ανάγκη για μια «κοινή ψηφιακή πλατεία πόλης», όπου μπορεί να εκφραστεί και να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα απόψεων.

Ο Μασκ, ο οποίος εξέφρασε δυσφορία με την εξάρτηση του Twitter από τις διαφημίσεις, έχει επίσης σηματοδοτήσει ενδιαφέρον να απαιτήσει από τους χρήστες να πληρώνουν για το σύμβολο που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση σημαντικών λογαριασμών, αλλά και για την προσφορά διαφορετικών εκδόσεων της πλατφόρμας με βάση ένα σύστημα παρεμφερές προς αυτό που χρησιμοποιείται για τη διαδικτυακή αξιολόγηση ταινιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα