ΑΘΗΝΑ
12:19
|
26.04.2024
Ο νέος υφυπουργός Υποδομών φωτογραφιζόταν, άλλοτε, με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, ενώ ο νέος υφυπουργός Οικονομικών θαυμάζει την οικογένεια Μουσολίνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κριτική δέχεται η Τζόρτζια Μελόνι για το ότι τοποθέτησε στη θέση του υφυπουργού Υποδομών τον Γκαλεάζο Μπιγκνάμι, καθώς κυκλοφορεί φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται να φορά περιβραχιόνιο με τον ναζιστικό αγκυλωτό σταυρό.

Ο 47χρονος Μπιγκνάμι, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μέλος των «Αδελφών της Ιταλίας» και η συγκεκριμένη φωτογραφία του κυκλοφόρησε από ιταλική εφημερίδα το 2016. Η φωτογραφία προέρχεται από ένα πάρτι του Μπιγκνάμι, το 2005.

Ωστόσο, ο Μπιγκνάμι είχε ήδη πραγματοποιήσει μια θητεία στο ιταλικό κοινοβούλιο, πριν επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο. Το 2019, ο ίδιος είχε αναρτήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία με τα ονόματα μεταναστών κατοίκων, που αναγράφονταν δίπλα στα κουδούνια τους στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμεναν, δηλώνοντας πως «χέστηκε» για την ιδιωτικότητα των στοιχείων τους.

Τη Δευτέρα, ο Μπιγκνάμι δήλωσε ότι νιώθει «βαθιά ντροπή» για τη φωτογραφία του με το ναζιστικό περιβραχιόνιο, ενώ καταδίκασε κατηγορηματικά «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού» και περιέγραψε τον ναζισμό ως «το απόλυτο κακό».

Παράλληλα, υφυπουργός Ενέργειας της ιταλικής κυβέρνησης ανέλαβε ο Κλαούντιο Ντουρινγκόν, ο οποίος είχε άλλοτε αναγκαστεί να παραιτηθεί, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του να μετονομαστεί ένα πάρκο και να λάβει το όνομα του Αρνάλντο Μουσολίνι, αδελφού του Μπενίτο.

Η Μελόνι, η οποία στο παρελθόν έχει επαινέσει τον Μουσολίνι, συνεχίζει να επαναλαμβάνει ότι δεν τρέφει φασιστικές συμπάθειες. Όταν μια δημοσιογράφος από τη La Stampa ζήτησε το σχόλιό της για τους χιλιάδες θαυμαστές του Μουσολίνι που συγκεντρώθηκαν στην πατρίδα του δικτάτορα Πρεντάπιο, το Σαββατοκύριακο, για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από την πορεία του στη Ρώμη, η Μελόνι απάντησε: «Ξέρετε τι σκέφτομαι. Είναι κάτι που είναι πολιτικά πολύ μακριά από εμένα. Πάντα επιστρέφεις σε αυτήν την [ερώτηση] και μπορείς να την ξαναρωτήσεις, αλλά η απάντησή μου θα είναι πάντα η ίδια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα