ΑΘΗΝΑ
14:52
|
20.04.2024
«Μετά τη νίκη, θα πάω στην Κριμαία, θέλω πραγματικά να δω τη θάλασσα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης υπάρχει, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Τσεχική Τηλεόραση (CT) την Τετάρτη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δε θεωρεί το σενάριο ιδιαίτερα πιθανό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη Ρωσία, πρόσθεσε ο Ουκρανός ηγέτης.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να το φοβόμαστε αυτό», είπε στον δημοσιογράφο Μιχάλ Κουμπάλ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου. «Δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τα [ρωσικά] τελεσίγραφα και τις πιέσεις τους…»

Το Κίεβο δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό με τη Μόσχα, πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Θα αρκεστούμε μόνο στη νίκη», είπε, προσθέτοντας ότι «οι Ρώσοι πρέπει να υποχωρήσουν» από όλα τα εδάφη που το Κίεβο θεωρεί μέρος της Ουκρανίας, «συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας». «Μετά τη νίκη, θα πάω στην Κριμαία, θέλω πραγματικά να δω τη θάλασσα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Εάν [οι Ρώσοι] δεν εγκαταλείψουν το Ντονμπάς και την Κριμαία, δε θα σημανθεί το τέλος του πολέμου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «κάθε πλευρά» απλώς θα συγκεντρώσει τις δυνάμεις της προετοιμάζοντας μια νέα σύγκρουση αντί να την τερματίσει μέσω «διπλωματίας και διαπραγματεύσεων».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είχε συγκροτήσει ένα «ισχυρό σύστημα ασφάλειας» κατά τα 30 χρόνια της ανεξαρτησίας της, ήταν το «μεγαλύτερο λάθος του Κιέβου».

Ο Ζελένσκι σημείωσε, επιπλέον, ότι υπάρχουν χώρες που εξακολουθούν να ωθούν την Ουκρανία προς έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία. Δεν τις κατονόμασε, αλλά είπε ότι «δεν είναι μια νέα κατάσταση για εμάς» και ότι το Κίεβο δεν θα ενδώσει στην «πίεσή» τους.

Αν και η Μόσχα έχει δηλώσει διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο για τον τερματισμό της σύγκρουσης, τον Οκτώβριο, ο Ζελένσκι εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απορρίπτει επίσημα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, τουλάχιστον για όσο προεδρεύει αυτής ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα